Accidente pe Autostrada Soarelui. 22 de persoane rănite, după ce 22 de mașini s-au tamponat

Actual

Stiri / Actual 114 Views comments

Accidente Autostrada Soarelui. 22 mașini s-au tamponat pe A2, cel mai probabil cauza accidentelelor fiind neadaptarea vitezei la condițiile meteorologice, autostrada fiind acoperită de polei. 22 persoane au avut nevoie de îngrjiri medicale, 4 dintre acestea fiind transportate la spital.

UPDATE ora 9:17. Traficul rutier a fost deviat pe A2, din cauza accidentelor din această dimineață. Centrul Infotrafic informează că circulația rutieră a fost deviată din sensul giratoriu de pe Bulevardul Theodor Pallady, pe şoseaua Libertăţii (Zona Căţelu), către DN Centura Bucureşti, cu intrare pe A2 pe breteaua autostrăzii (kilometrul 11+800).

Patru persoane din cele 22 care au fost rănite au fost transportate la spital.

UPDATE ora 8:20. 22 de mașini au fost implicate în accidentele de pe Autostrada Soarelui, 7 pe sensul de mers spre București și 15 pe sensul de mers spre Constanța, a declarat Adrian Marin, purtător de cuvânt ISU București.

Trei persoane au fost transportate la spital. Doi dintre răniți au fost duși la Spitalul Pantelimon, iar unul a fost transportat la Spitalul Bagdasar Arseni. Starea lor este stabilă,


Centrul Infotrafic informează că, din cauza unor accidente rutiere în care au fost implicate mai multe autovehicule, circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat la ieşirea de pe A2 Bucureşti – Constanţa către centura Capitalei.

Tamponările au avut loc miercuri dimineață, pe Autostrada Soarelui, la ieșirea către Centură, la kilometrul 10 și la kilometrul 54.

Accidentele s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condiţiile unui carosabil acoperit cu polei și a ceții dense.

Șoferii sunt sfătuiţi să reducă mult viteza, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculul dinainte şi să adopte o manieră prudentă la volan, pentru a nu cădea victimă accidentelor rutiere.

Accident cu 56 de răniți și 4 morți pe Autostrada Soarelui

În urmă cu aproape două săptămâni, tot pe Autostrada Soarelui a avut loc un accident deosebit de grav, în care 4 persoan și-au pierdut viața și alte 56 au fost rănite. 40 de persoane au fost internate atunci în mai multe spitale din Capitală. În accident au fost implicate peste 30 de mașini.

Din primele cercetări reiese că accidentul în lanț s-a produs în două etape: în prima, după ce un șofer a ieșit imprudent dintr-o benzinărie, fără să se asigure, a fost acroșat ușor de o altă mașină. Cei doi șoferi au ieșit din mașini pentru a discuta, moment în care alte aproximativ 10 mașini s-au lovit între ele.

Într-o a doua fază, după doar câteva secunde, un TIR a frânat brusc, pentru a evita impactul cu o mașină deja implicată în carambol, iar mașinile din spate s-au lovit de acesta.

Se pare că cei mai mulți dintre șoferi nu respectau distanța de siguranță față de ceilalți participanți la trafic, mai ales că vizibiltatea în zonă era sub 50 de metri, din cauza ceții dense.

Post-ul Accidente pe Autostrada Soarelui. 22 de persoane rănite, după ce 22 de mașini s-au tamponat apare prima dată în Libertatea.ro.

Comments