Avocatul preoților din Vaslui: „Filmul compromițător cu Episcopul Hușilor există”

Actual

Stiri / Actual 22 Views comments

Scandalul în Biserica Ortodoxă Română ia amploare, după ce există indicii potrivit cărora filmul compromițător cu Episcopul Hușilor există în realitate. Procurorii DNA fac referire la anumite secvențe în dosarul în care cei trei preoți din județul Vaslui au fost arestați la domiciliu pentru șantaj.

Surse din rândul anchetatorilor susțin că Episcopul Hușilor, Preasfințitul Corneliu Onilă, ar apărea în film în ipostaze compromițătoare, împreună cu mai mulți elevi de la seminarul teologic. Pelicula cu care ar fi fost șantajat înaltul prelat de trei preoți din județul Vaslui a ajuns în posesia procurorilor anticorupție. Informația este confirmată de avocatul lui Gheorghe Damian şi Răzvan Bumbu, doi dintre preoții acuzați de șantaj.

„Există un filmuleț cu imagini compromițătoare la adresa Onilă Cornel, care este Episcopul Hușilor. La dosar există numai secvențe, print-screen-uri, din acel filmuleț care ar fi făcut obiectul șantajului”, a explicat, pentru Libertatea, Ionel Nechita, avocatul care-i apără în instanță pe cei doi părinți.

Filmul compromițător cu Episcopul Hușilor, probă în dosarul procurorilor

Ionel Nechita susține că preoții „s-au prevalat la dreptul la tăcere”. Vineri, preoții Sebastian Cristi Jitaru, preot arhimandrit în cadrul Catedralei Episcopale a Huşilor, împreună cu preotul Gheorghe Damian şi Răzvan Bumbu au fost plasați în arest la domiciliu prin decizia magistraților Tribunalului Vaslui. Procurorii anticorupție au contestat, însă, hotărârea instanței.

 „După ce se va încheia motivarea hotărârii Tribunalului Vaslui, prin care s-a luat măsura arestului la domiciliu, atunci se va forma dosarul la Curtea de Apel Iași. Procurorii își vor susține motivele, în sensul necesității luării măsurii arestului în mediu custodial”, a precizat Ionel Nechita.

Cât timp se află în arest la domiciliu, cei trei preoți sunt obligați să nu părăsească domiciliul și să nu ia legătura cu martorii și inculpații în dosar. Aceștia trebuie să comunice cu organul de supraveghere care îi controlează la anumite intervale de timp.

Întreg scandalul ar fi pornit de la un film în care episcopul Corneliu Onilă ar fi fost suprinse în ipostaze compromițătoare. Imaginile ar fi ajuns în posesia celor trei preoți care l-ar fi folosit drept instrument de șantaj.

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă, preotul Sebastian Jitaru l-ar fi ameninţat pe episcopul Corneliu că filmul va fi prezentat în faţă Sfântului Sinod care s-a întrunit pe 15 iunie, dacă nu i se va atribui funcţia de Episcop vicar. Dacă Episcopul Hușilor și-ar fi pierdut funcția, în locul său ar fi ajuns Sebastian Jitaru, arată sursa citată. Planul a fost însă dat peste cap de procurori, care i-au întocmit preotului Jitaru un dosar penal pentru șantaj.

sursă foto: vremeanoua.ro

Post-ul Avocatul preoților din Vaslui: „Filmul compromițător cu Episcopul Hușilor există” apare prima dată în Libertatea.ro.

Comments