Cățelușa Ultra, viața de după maraton! Merge în lesă, doarme în pat și i-a fost compusă o poezie

Actual

Stiri / Actual 9 Views comments

Povestea cățelușei ULTRA, cea care s-a ținut după maratoniști și a alergat 105 kilometri, a impresionat sute de mii de oameni. Doar pe facebook-ul Libertatea, articolul despre ea a fost văzut de peste 200.000 de cititori, iar postarea a fost distribuită masiv. Eroismul unui câine și sufletul extradordinar al unui om au impresionat o țară întreagă. Și, dacă vă întrebați ce face Ultra, aflați că e foarte bine!

După cursa infernală prin munte,  sportivul Adrian Irimiea, cel lângă care a alergat, a adoptat-o pe Ultra. Nici nu se putea afltfel, nu? Și, unul dintre primele lucruri – dupe un somn bun și o masă asemenea, a fost să o ducă la veterinar. Aici a aflat că maidaneza are în jur de patru ani și că, după cei 105 kilometri alergați, are febră musculară. Dar se reface în câteva zile.

Între timp, Adrian a început s-o aclimatizeze cu noua familie și cu viitoarea ei viața. Evident că o răsfață: Ultra doarme în pat, în vreme ce Mo, câinele familei, stă cumințel pe perna lui! Încă nu s-au împrietenit, dar în mod cert e o chestiune de timp până vor înțelege că acum sunt frați.

O altă schimbare în viața Ultrei este…plimbarea. Cățelușa a primit o lesă nou-nouță, verde, și a făcut prima ei tură în calitate de câine cu stăpân. N-a parut deranjată, ba dimpotrivă. Ba, mai mult! Ultra a mers și cu mașina!

Dincolo de zecile de mii de felicitări pe care le-au primit atît Ultra, cât și noul ei stăpân, Adrian Irimiea, dincolo de lacrimi și emoții, un alt alergător montan, Adelin Udeanu, a fost atât de impresionat de performanța câinelui, că i-a compus și o poezie. Pe cățelușa a numit-o ” MICUL ULTRAS” și i-a dedicat mai multe versuri, sub formă de poveste; L-am cunoscut pe seară, mergeam să îmi pun cortul/ Îl văd că-mi iese-n cale și m-atinge cu botul/  Nu aveam timp de el, aveam prea multă treabă/ Îl văd cu chef de joacă… Zâmbesc și trec în grabă  !  ”

Viața Ultrei s-a schimbat. Cel mai probabil și a lui Adrian Irimiea.  Și a unuia, și a celuilalt, va fi mai de-acum mai frumoasă. Să vă bucurați unul de celalat, le doresc cititorii Libertatea. Și noi ne alăturăm, desigur, acestei urări!


VIDEO EXCLUSIV | Copilărie cu lipsuri. Doinița Oancea a vrut să învețe la liceul ”George Enescu”, dar familia ei nu avea bani. ”După un an m-au retras…”

Post-ul Cățelușa Ultra, viața de după maraton! Merge în lesă, doarme în pat și i-a fost compusă o poezie apare prima dată în Libertatea.ro.

Comments