Condiții mai bune pentru bebeluși, în Spitalul din Constanța

Actual

Stiri / Actual 29 Views comments

Condiții mai bune pentru bebeluși, în Spitalul din Constanța! Secția de Terapie Intensivă Neonatologie din Spitalul Județean Constanța e pe cale să primească o nouă înfățișare. Cu banii strânși de Asociațiile Dăruiește Aripi și Inima Copiilor, secția va fi renovată, urmând ca apoi, Fundația Vodafone România să o doteze cu un sistem de telemedicină modern și extrem de util medicilor care îngrijesc nou-născuții.

Micuții ce depind de Secția de Terapie Intensivă Neonatologie a Spitalului Județean Constanța nu au fost uitați, lucrurile mișcându-se, chiar dacă departe de ochii noștri. Campania de donare pentru modernizarea acesteia continuă, iar în scurt timp vor începe și lucrările propriu zise.

Vechea secție de Terapie Intensivă Neonatologie a Spitalului Județean Constanța aducea, zilele trecute, cu un spital abandonat, dar, cu toate acestea, în aer se simțea bucuria și speranța. Micuții pacienți de aici, 15 la număr, cu diverse afecțiuni au fost mutați într-o altă secție, acesta fiind unul din mulții pași ce preced demararea propriu zisă a lucrărilor de modernizare. Urmează ca tot mobilierul ce a mai rămas să fie evacuat, apoi vor fi scoase instalațiile medicale și sanitare și se va trece la demolat.

Sectia Pediatrie Spitalul Județean Constanța

Personalul a mutat copilașii în altă secție din spital, unde vor fi îngrijiți pe toată perioada renovării

Dacă nu vor apărea piedici, într-un an vor dispărea pereții crăpați, chiuvetele pline de rugină și vopseaua scorojită și vor fi înlocuite cu zidărie și dotări noi.

Pe lângă toate acestea, după ce se va finaliza renovarea, Fundația Vodafone România va dota secția de neonatologie cu un sistem de telemedicină de ultimă oră. Acesta le va permite medicilor să monitorizeze copiii chiar și din afara spitalului, să transmită informații medicale vitale sau să organizeze videoconferințe cu medici specialiști din alte spitale din România și din străinătate. Prima astfel de soluție de telemedicină a fost implementată cu ajutorul Fundației Vodafone România la Spitalul “Marie Curie“ din București.

Între timp, campania Asociației Dăruiește Aripi și Asociației Inima Copiilor de strângere de fonduri și de identificarea resurselor continuă, iar medicii care vor lucra în secția renovată și modernizată se specializează, atât în țară cât și în străinătate.

Condiții mai bune pentru bebeluși: este nevoie de o investiție de 1,3 milioane de euro

Estimările făcute la demararea acestui proiect au arătat că este nevoie de o investiție de 1,3 milioane de euro pentru a face această secție să arate așa cum ar trebui. Fundația Vodafone România sprijină proiectul, dublând suma strânsă în timpul campaniei. Cei care doresc să doneze pot să o facă în continuare în conturile celor două asociații (http://www.nounascuticonstanta.ro/ajuta/). Totodată, companiile pot alege să direcționeze 20% din impozitul pe profit pentru această cauză.

Secția de Terapie Intensivă Neonatologie a Spitalului Județean Constanța deservește întreaga zonă de Sud Est – Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași. În 2014, 50 dintre copiii internați aici au murit înainte să împlinească o lună.

Citește și: Secție de 5 stele pentru nou-născuți! Unitatea de Terapie Intensivă pentru bebeluși de la Constanța, refăcută după modelul de la Marie Curie

Post-ul Condiții mai bune pentru bebeluși, în Spitalul din Constanța apare prima dată în Libertatea.ro.

Comments