Daum se întâlneşte cu Burleanu: „Sunt ambasadorul României”. Care este cel mai „negru” scenariu. Interimar cu Kazahstan?

Stiri

Sport / Stiri 9 Views comments

Daum se întâlneşte cu Burleanu. Care este cel mai „negru” scenariu ca să scăpăm de selecţionerul neamţ.

ACTUALIZARE 13 septembrie. Selecţionerul Christoph Daum a revenit, miercuri, în ţară, declarând răspicat că e încă în post şi că nu vrea să renunţe.

„Încă sunt antrenorul României, doar în presă se spune că eu nu mai sunt sau nu voi mai fi. Mă întreabă şi lumea din Germania, şi familia dacă am fost dat afară, dar eu le spun că nu e adevărat. Cu mine nu a vorbit nimeni despre asta”, a spus Daum, citat de Digi Sport.

Antrenorul neamţ a continuat: „Ce a decis Comisia Tehnică e doar consultativ. Pentru preşedintele Burleanu, ea nu are putere de decizie. Însă sunt surprins de ce au decis cei din comisie, pentru că acum două luni spuneau că trebuie să continuăm. Nu înţeleg de ce acum spun altceva”.

Daum a mărturisti că a încercat să ia legătura cu şeful FRF, dar fără succes: „L-am sunat pe preşedintele FRF, dar nu am dat de el. Nu mi-a venit să cred că într-o țară civilizată poți afli informația asta din presă.Eu trebuie să vorbesc cu preşedintele Burleanu şi abia apoi se va lua o decizie, dar eu am în minte 100% ce vreau să fac. Până atunci, încă sunt selecţionerul României şi chiar un ambasador, pentru că peste tot am vorbit foarte frumos de România”.

În ceea ce priveşte viitorul său, Daum a conchis: „Nu am nici o ofertă şi dacă aş pleca de aici, aş alege să stau cu copiii o perioadă, o scurtă vacanţă. Mâine mă întâlnesc cu Burleanu şi apoi să vedem ce decide Comitetul Executiv, dar eu nu o să rămân în România în aşteptarea deciziei”.

—————————————————————————————————————-

Selecţionerul Christoph Daum este aşteptat, miercuri, la Casa Fotbalului, pentru o discuţie lămuritoare cu preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Chistoph Daum va veni din Germania, unde a urmărit un joc, urmând a-şi expune pretenţiile în faţa şefului FRF.

„Nu există nici o clauză specială în contractul lui Christoph Daum, aşa cum s-a speculat. Singurul lucru care s-ar putea întâmpla este să i se plătesacă banii până la finalizarea contractului. Cred că aici se va discuta, pentru a se încerca plata unei sume mai mici. Daum mai are contract cu FRF până în luna decembrie. Eu cred că se va ajunge la un numitor comun”, a declarat, la Telekom Sport, Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF.

Vochin a continuat: „Dacă domnului Daum i se reziliează contractul, duminică trebuie să trimit convocările pentru jocul cu Kazahstan. Din punct de vedere tehnic, s-ar putea să fie nevoie de un antrenor interimar. Trebuie să fie cineva care să facă convocările, pentru că nu se poate altfel din punct de vedere tehnic”.

Oficialul FRF a conchis: „Cred că o variantă de luat în calcul de antrenor interimar este unul dintre actualii „secunzi” de la echipa naţională!”.

Astfel, la meciul cu Kazahstan, ar putea sta pe banca tehnică a României în calitate de selecţioner Ionuţ Badea sau Rudi Verkempinck.

Sub comanda lui Chistoph Daum, România a avut un parcurs dezastruos în preliminariile pentru Cupa Mondială 2018.

Astfel, în opt partide, România a înregistrat doar două succese, ambele cu Armenia, ocupând locul 4 în grupa de calificare, cu doar nouă puncte.

Daum se întâlneşte cu Burleanu, Contra se pregăteşte să-i ia locul

În aceste condiţii, cu două etape înainte de finalul preliminariilor, naţionala tricoloră a ratat orice şansă de a se califica la turneul final de anul viitor, din Rusia.

În pole-position pentru a ocupa locul lui Chistoph Daum este Cosmin Contra, antrenorul echipei Dinamo Bucureşti.

CITEŞTE ŞI: Cosmin Contra este noul selecționer al României. ”Guriță” are obiectiv calificarea la Euro 2020. UPDATE: Prima reacție a tehnicianului de la Dinamo

Post-ul Daum se întâlneşte cu Burleanu: „Sunt ambasadorul României”. Care este cel mai „negru” scenariu. Interimar cu Kazahstan? apare prima dată în Libertatea.ro.

Comments