Incendiu devastator la Londra intr-un bloc turn

Interesant

Stiri / Interesant 36 Views comments

Incendiu devastator la Londra intr-un bloc turn.

Un incendiu urias a cuprins in aceasta dimineata un intreg bloc de locuinte din nord-vestul Londrei. Primele apeluri de urgenta au fost facute in jurul orei locale 1:00 (3:00 ora Romaniei), potrivit BBC
Un bloc de locuinte cu 24 de etaje si 120 de apartamente, din vestul orasului, a ars ca o torta, 50 de oameni au fost raniti si sunt internati in spitale. Nu se stie nimic despre numarul decedatilor.
Compania care s-a ocupat de renovarea fațadei, in urma cu un an, spune ca nu știe daca exista o legatura directa intre modul și rapiditatea cu care s-au propagat flacarile și materialele folosite la renovare.
Brigada Pompierilor din Londra spune insa ca deocamdata nu se poate pronunța asupra cauzelor care au dus la izbucnirea flacarilor.

Sadiq Khan, primarul Londrei, s-a declarat „devastat de scenele ingrozitoare” pe care le-a vazut la locul incendiului. El a confirmat ca exista mai mulți morți și ca autoritațile incearca sa afle acum de unde au izbucnit flacarile și de ce acestea s-au extins atat de rapid și masiv.
Ambasada Romaniei la Londra a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale, pentru a verifica daca in urma incendiului care a cuprins un bloc turn din vestul Capitalei britanice au fost afectati cetateni romani.
Situatia este una dramatica. in blocul cu 120 de apartamente locuiesc in jur de 200 de persoane, insa in acest moment nimeni nu stie cate dintre ele au reusit sa iasa din case.
Martorii spun ca din interior se aud strigate disperate de ajutor. Mai mult decat atat, unii locatari ar fi incercat sa iasa pe geamuri folosind franghii improvizate din cearsafuri legate unele de altele. Medicii au acordat pana acum ajutor doar catorva persoane ranite sau intoxicate cu fum.

Poze:Getty Images-Anadolu Agency
Video:skynews

Comments