Lecţie de autoapărare în jungla urbană, unde 5% din altercaţii se soldează cu deces!

Actual

Stiri / Actual 17 Views comments

Situațiile în care un partener de trafic devine şicanator, sau chiar sare la bătaie, au crescut mult în ultimii ani. Un expert în operaţiuni antitero şi arte marţiale a explicat cum poţi scăpa din asemnea clinciuri urbane.

Conform statisticilor Poliţiei, riscul de a te lovi un necaz cînd ai ieşit din casă, în mediul urban, este cu 50% mai mare decât dacă ai sta în locuinţă. Dintre incidentele la care te expui, 14% sunt reprezentatet de altercaţiile în trafic. Dintre acestea, 5% se soldează cu deces.

În cadrul unui curs susținut de Ion Bernea, directorului Centrului de Supravieţuire Urbană, expert în arte marţiale şi în operaţiuni antiteroriste, a explicat ce trucuri trebuie să ştie un om pentru a trece cu bine de pericolele care îl pândesc zi de zi în stradă.

În primul rând trebuie ai o minimă pregătire: mersul cu urechile astupate de căşti şi cu privirile în telefonul mobil, de pildă, te transformă în victimă urbană sigură – pentru că ai principalel simţuri blocate.

Dacă eşti în maşină, niciodată nu trebuie să răspunzi provocărilor celorlaţi şoferi. Nu ieşi din maşină sub nicio formă şi nu ameninţa cu obiecte contondente. Trebuie menţionat că rişti dosar penal dacă ai obiecte care sunt considerate arme. Pistoalele, bâtele, cuţitele sau chiar şurubelniţele, nu au voie să stea la distanţă mai mică de o lungime de braţ în maşină. Este o chichiţă pe care puţini o ştiu…

Ion Bernea demonstrază cum poţi scăpa dintr-un atac din spate

Ion Bernea demonstrază cum poţi scăpa dintr-un atac din spate

&

Folosiţi spray cu piper

Dacă un partener de trafic devine agresiv, nu răspundeţi nici dacă vine la portiera dumenavoastră! Staţi calm, iar dacă aveţi un spray lacrimogen la îndemână, ceea ce este indicat, deschideţi fereastra doar de lăţimea unie palme, puneţi stânga în dreptul geamului pentru a deturna atenţia agresorului, iar cu dreapta pulverizaţi în afară spray-ul.

Există din ce în ce mai multe cazuri în care persoane care vânează recompense se aruncă efectiv pe maşină, mimând accidentul din vina dumneavoastră. De aceea este bine să aveţi o cameră de luat vederi în maşină. Din trusa cu obiecte pentru supravieţuire nu trebuie să vă mai lipsească telefonul de rezervă, ciocănelul de spart geamul în caz de pericol, lanterna, multifuncţionalulul (patent, plus ferăstrău, cuţit etc. – n.r.) şi trusa cu medicamente de bază”, ne-a explicat Ion Bernea.

&

&

Post-ul Lecţie de autoapărare în jungla urbană, unde 5% din altercaţii se soldează cu deces! apare prima dată în Libertatea.ro.

Comments