Un bărbat va executa silit Primăria Iași cu o obligațiune din 1906 cumpărată de pe Internet

Actual

Stiri / Actual 20 Views comments

O obligaţiune din anul 1900, pe care un bucureștean a cumpărat-0 de pe net, i-ar putea aduce acestuia o avere. El a obţinut în instanţă executarea silită a Primăriei Iaşi pentru o sută de milioane de euro.

Valoarea obligaţiunii a fost actualizată cu rata inflaţiei din ultimii 111 ani, așa că Primăria Iaşi ar trebui să plătească, potrivit somației, aproape o sută de milioane de euro. Asta înseamnă jumătate din bugetul general pe care îl are pentru anul 2017.

Bărbatul din București a prezentat în instanţă o obligaţiune emisă de primărie în 1906, pe care ar fi cumpărat-o de pe un site de anunţuri cu 112 lei. Un avocat l-a ajutat să obţină în instanţă executarea silită a municipalităţii.

„Clientul meu, când a venit la mine, sincer eram rezervat, însă, ulterior, la o a doua întâlnire, el a venit cu temele făcute, să spunem, cu documentaţia întreagă, cu extrase din legile din perioada interbelică”, a spus Ionuţ Iftode, avocat.

„A făcut mai mult decât prevede legea şi mai mult decât i-a permis judecătorul. I-a făcut şi o actualizare la acel titlu executoriu de doar 2,5 tone aur, evaluate în lei sau în altă valută”, a declarat Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi.

Primăria a contestat decizia şi speră să obţină câştig de cauză. În caz contrar, situaţia ar putea crea un precedent periculos. Numai în anul 1906, primăria Iaşi a emis 27.000 de astfel de obligaţiuni.

Instanţa nu a fixat, încă, un termen pentru a judeca contestaţia făcută de muncipalitate.

Post-ul Un bărbat va executa silit Primăria Iași cu o obligațiune din 1906 cumpărată de pe Internet apare prima dată în Libertatea.ro.

Comments