UPDATE. Deputatul PSD Alfred Simonis, sancționat de partid pentru că nu a semnat moțiunea: Vă garantez că mulți colegi nu sunt mulțumiți

Actual

Stiri / Actual 14 Views comments

Deputatul PSD de Timiș Alfred Robert Simonis și-a pierdut funcția în grupul parlamentar, după ce nu a semnat moțiunea de cenzură. Anunțul a fost făcut luni, după ședința Biroului Permanent al Camerei Deputaților, de secretarul Ioana Bran. În replică, Simons spune că decizia a fost luată în disperare, că sunt mulți colegi din parlament care nu sunt mulțumiți că trebuie ăs dea acest vot, miercuri, și că din punctul său de vedere, moțiunea nu va trece.

UPDATE ora 15.20 Reacția deputatului PSD, la schimbarea din funcție, a venit la Parlament. ”Această decizie este luată în disperare de către cei care mi-au luat acest sprijin. Evident este o sanctiune, pentru că eu am anunțat că nu voi vota nicio moțiune impotriva guvernului Grindeanu. Acesta mi se pare un șantaj, eu sunt convins că nu voi fi exclus din acest motiv”, a spus el.

Deputatul PSD de Timiș a mai afirmat că ”sunt foarte mulți parlamentari care nu sunt mulțumiți că trebuie să dea acest vot, la moțiune.

”Din punctul meu de vedere, moțiunea nu va trece. Exista o teamă generalizata. Din ce știu eu, 5 din 6 deputați de Timiș nu vor vota moțiunea”, a mai spus Simons.

Și ALDE a informat conducerea Camerei că deputații Damian Florea și Sorin Câmpeanu nu mai fac parte din grupul parlamentar. Aceștia sunt apropiați de Daniel Constantin și plecaseră la noua formațiune, Pro România, din momentul în care acesta a fost exclus din partid.

Ioana Bran (PSD) a afirmat că la Biroul Permanent al Camerei a fost primit o informare din partea grupului parlamentar PSD, în care se preciza că Alfred Robert Simons nu mai deține funcția de secretar al grupului PSD, fără să se precizeze motivul pentru care acesta a fost în locuit din funcție. Grupul PSD menționează, însă, că acesta rămâne membru PSD.

Simons este printre parlamentarii care nu au semnat moțiunea de cenzură a PSD-ALDE, și este parlamentar din organizația lui Sorin Grindeanu, Timiș.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, denumită ”România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor!”, a fost citită duminică în Parlament.

Moțiunea este semnată de 222 de deputați și senatori de la PSD și ALDE, în condițiile în care cele două partide au 244 de aleși în Legislativ. Votul va fi miercuri, de la ora 11:00.

Deputații și senatorii nu mai lucrează luni în plen, după ce au fost chemați duminică la muncă

Ședinţa de plen de luni a Camerei a fost înlocuită cu activitate în comisiile parlamentare, fiind astfel modificat programul deputaţilor, potrivit unei decizii a Biroului permanent.

„Astăzi nu mai avem plen. S-a modificat programul. În cadrul Biroului permanent a avut loc o propunere supusă votului pentru ca astăzi, de la ora 16,00 la ora 17,00, să nu mai fie dezbateri în plen şi să se lucreze în cadrul comisiilor, fiind foarte multe proiecte care sunt în comisii şi este nevoie de rapoarte”, a anunţat secretarul Camerei Ioana Bran, după şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

Ea a adăugat că această decizie a fost luată la propunerea viceliderului grupului PSD Ioan Munteanu. Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va avea loc marţi, de la ora 10,00.

Aceeași decizie a fost luată la Senat, care nu va mai avea luni ședința obișnuită de plen, după ce programul s-a modificat, prin chemarea aleșilor la muncă încă de duminică, pentru citirea moțiunii de cenzură.

Post-ul UPDATE. Deputatul PSD Alfred Simonis, sancționat de partid pentru că nu a semnat moțiunea: Vă garantez că mulți colegi nu sunt mulțumiți apare prima dată în Libertatea.ro.

Comments